В Одесі 1 і 2 квітня вируватиме Гуморина. На восьми основних майданчиках міста після трьох років перерви відбудуться основні заходи Свята сміху.

Планується, що цьогоріч фестиваль проведуть у новому форматі. Святкові заходи протягом двох днів відбуватимуться на Приморському бульварі, площі біля пам’ятника Дюку де Рішельє, біля Воронцовської колонади, на Грецькій площі, у Міському саду, парку Перемоги й парку ім. Савицького. Також відроджено традицію параду Гуморини. Відкриють його найменші учасники. Усього у святковій ході буде задіяно понад 1,5 тисячі осіб: колективи з Одеси, Києва, Полтави, Дніпра й Херсона. Також містом пройдуть вуличні театри, які потім покажуть свої вистави. А ще в програмі Гуморини — парад двійників, схожих на відомих акторів, і сюрприз від байкерів. Дерібасівською проїде парад автомобілів.

Центральними подіями свята стануть «Одеське єврослухання», Комедіада й гала-концерт, які відбудуться на головній сцені на розі вулиць Ланжеронівскої та Пушкінської, а також «Караоке на Майдані» з Ігорем Кондратюком біля Воронцовської колонади.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.