У селі Сердюківка Смілянського району попрощалися із 25-річним земляком, бійцем 78-ї окремої механізованої бригади Олегом Новохатьком (на знімку), який загинув наприкінці березня у промзоні Авдіївки.

— Олег — випускник Черкаського технологічного університету, — розповів про захисника Вітчизни сільський голова Михайло Ресенчук. — Після навчання працював у місцевому сільгосппідприємстві «Сердюківка». Він дуже любив своє село, землю, весняне поле... Багато читав. Його мама, Тетяна Миколаївна, — сільський бібліотекар. На війну пішов добровольцем. Не міг спокійно бути вдома, коли на сході гинули наші хлопці.

Проводжали Олега Новохатька в останню путь усім селом. Земляки-побратими, учасники АТО Станіслав Пожар, Володимир Тищук, Євген Ігнатчук, Віталій Зайченко, Володимир Чорнопольський, школярі, молоді і старші люди низько вклонилися загиблому герою, подякували батькам за сина-патріота, мужнього і відважного захисника української землі. «Ти завжди залишишся у нашій пам’яті і в наших серцях», — сказали, прощаючись з Олегом Новохатьком, друзі дитинства.

Лідія ЛІСОВА.

Фото надане автором.

Черкаська область.