Поширена засобами масової інформації новина про пошкодження "невідомими вандалами" угорського прапора на околиці Берегового не відповідає дійсності. Таку заяву оприлюднив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль: "Два флагштоки з Національним прапором України та Угорщини, які встановлені на околиці Берегового, не були об'єктом уваги вандалів".

 

За його словами, один із прапорів зник через погодні умови, а не людський фактор. Полотнища не міняли з минулої осені, вони пережили зиму з лютими морозами, а у четвер зранку сильний вітер пошкодив угорський прапор, частина якого злетіла й залишилася на флагштоці.

 

Міська влада Берегового поміняє обидва прапори. "Тобто з цілком банальної ситуації ЗМІ роздули сенсацію з "рішучим засудженням акту вандалізму" і навіть знайшли тут "російський слід", -- каже очільник регіону. Йому дивно, що "ініціював усе це міністр закордонних справ України". Усе-таки варто спочатку спробувати розібратися, у чім справа, перед тим, завершує заяву Г. Москаль, "як поширювати всілякі дурниці з соцмереж".

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України