Ліки

 

Доки держава ламає голову, як поліпшити забезпечення сільського населення ліками, провізор зі Збаразького району це питання вже вирішила. Жінка організувала аптеку... на колесах.

 

 

Як інформує відділ комунікації обласної поліції, підприємлива аптекарка найняла водія автомобіля ВАЗ-21099 та їздила населеними пунктами. Ліки продавала на ринках сіл. Прилавком був багажник авто.


Про заборонену торгівлю медикаментами правоохоронцям повідомили мешканці Лановецького району. Під час перевірки транспорту оперативники виявили понад півтори тисячі найменувань ліків на суму понад 200 тисяч гривень.


Ліки у багажник жінка завантажила... насипом. Торгівлю розгортала там, де відсутні фельдшерсько-акушерські пункти та аптеки. За день встигала об’їхати три-чотири села.


Перевіряючи товар, поліцейські з’ясували, що майже 10 відсотків ліків втратили термін придатності, а майже 20 відсотків мають ознаки фальсифікату. 


Керівник Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол звертається до мешканців краю з проханням не купувати ліків з рук. Усі медикаменти мають зберігатися у відповідних умовах, з дотриманням температурного режиму, вологості та санітарних норм.

Тернопільська область.


Фото з сайту ГУ НП у Тернопільській області.