Алею Слави відомих іванофранківців облаштують на вулиці Шевченка, у середмісті. Обласний центр Прикарпаття багатий на відомі постаті, яких знають не тільки в Україні, а й у світі. Алею знаних земляків планують відкрити до Дня міста (7 травня). "Ми хочемо показати, хто з відомих українців називає своєю домівкою саме наше місто", -- цитує міського голову Руслана Марцінківа його прес-служба.

 

За його словами, незабаром на одній з ділянок вулиці почнуть встановлювати мідні або бронзові таблички з іменами та автографами місцевих знаменитостей. В Івано-Франківську вже запрацював сайт "Голос громади". За його допомогою кожен може висловити свою думку про важливі події в житті міста. Першим на сайті стало голосування за відомих іванофранківців, чиї іменні таблиці розмістять на алеї.

 

У переліку запропонованих уже є прізвища відомих літераторів Юрія Андруховича та Тараса Прохаська, телеведучого Юрія Горбунова, братів спортсменів Василя та Романа Вірастюків. Решту -- визначатимуть містяни в режимі он-лайн голосування. Загалом у планах міської влади зробити вулицю Кобзаря цікавою та зручною. Її капітально відремонтували минулого року, використавши сучасну концепцію спільного простору, тобто створили територію однаково зручну для автомобілів, пішоходів та велосипедистів. На черзі ініціатива включити вулицю Шевченка до об'єктів історико-архітектурної заповідної території міста із забороною ведення будівництва.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України