Алею Слави відомих іванофранківців облаштують на вулиці Шевченка, у середмісті. Обласний центр Прикарпаття багатий на відомі постаті, яких знають не тільки в Україні, а й у світі. Алею планують відкрити до Дня міста (7 травня). «Ми хочемо показати, хто з відомих українців називає своєю домівкою саме наше місто», — цитує міського голову Руслана Марцінківа його прес-служба. За його словами, незабаром на одній з ділянок вулиці почнуть встановлювати мідні або бронзові таблички з іменами та автографами місцевих знаменитостей. В Івано-Франківську вже запрацював сайт «Голос громади», де можна голосувати за іванофранківців, чиї іменні таблиці розмістять на алеї.


У переліку запропонованих уже є прізвища літераторів Юрія Андруховича та Тараса Прохаська, телеведучого Юрія Горбунова, братів-спортсменів Василя та Романа Вірастюків. Решту — визначатимуть містяни в режимі он-лайн голосування.


Вулицю Кобзаря капітально відремонтували минулого року. На черзі ініціатива включити її до об’єктів історико-архітектурної заповідної території міста із забороною ведення будівництва.

Івано-Франківська область.