Схоже, саме такі пріоритети для себе визначила Корюківська об’єднана територіальна громада.
«Ми радилися минулого року, куди спрямувати кошти. Громаді було найцікавіше, щоб у них була якісна медицина. І ми вирішили, що треба придбати для лікарів квартири. Ось і маємо чудову таку подію», — навела прес-служба ОДА слова голови облдержадміністрації Валерія Куліча під час вручення ним ключів від квартир чотирьом сім’ям лікарів. Недарма саме в Корюківці вирішено створити і центр госпітального округу.
Зведення нового будинку стало визначною подією для Корюківки, адже, незважаючи на наявність у місті потужної фабрики технічних паперів (більш відомої як фабрика шпалер), понад 20 років тут не зводили нових будинків.
Глава однієї зі щасливих родин новосельців лікар-інфекціоніст Олексій Булітко радості не приховує. Адже тепер у них буде власне помешкання, де зростатимуть дві донечки. «Ми не з Корюківки — дружина із Сновського району, а я із Сумської області. Якщо хочемо, щоб у нас була медицина на належному рівні, — треба залучати спеціалістів. Якщо не буде кадрів — якась служба вже не працюватиме», — сказав лікар.
«Якщо є ефективні люди, які можуть узяти відповідальність і очолити громаду, то гроші знайти — це 50 відсотків питання», — зазначив на відкритті нового чотириповерхового будинку народний депутат України Анатолій Євлахов.
Наступний етап змін у Корюківській громаді — розвиток спорту як елементу здорового способу життя. Так, за кошти, виділені державою на розвиток громади, в Корюківці відкрили сучасне поле для міні-футболу зі штучним покриттям. Манеж коштував мільйон гривень. Тепер для місцевих шкільних команд, а також обласної футбольної команди «Корюківка» є місце для проведення матчів і тренувань. Минулого року ще побудовано і перший в області скейт-майданчик. У планах — баскетбольне, волейбольне і тенісне поля.


Василь ЧЕПУРНИЙ.


Чернігівська область.