Спочатку міська влада Івано-Франківська планувала відправити учнів та дошкільнят на вимушені канікули до завершення тижня. Проте, за дорученням міського голови Руслана Марцінківа, який перебуває на сході країни, розпорядження про термінове відновлення опалювального сезону підписав його заступник Микола Вітенко.

 

Першочергово опалення запустили в усіх медичних закладах. Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому Михайло Смушак пообіцяв, що до вечора, 19 квітня, в оселях мешканців міста, а також школах, дитячих садочках та інших об'єктах також з'явиться тепло. Але ще напередодні тепловики попереджали, що для відновлення подачі тепла через мережі центрального опалення потрібно день-два. Найлегше було з тими котельнями, що продовжували подачу гарячої води. Ще однією перепоною є те, що адміністрація ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" другий рік поспіль практикує демонтаж будинкових теплових лічильників на літній період. Оскільки опалювальний сезон завершився ще 1 квітня, то більшість приладів обліку, аби уникнути крадіжок, уже на складах. Проблематичним є відновлення тепла і для другого його постачальника "Станіславської теплоенергетичної компанії" (СТЕК). Окрім також знятих лічильників у будинках на території обслуговування, в компанії завершились ліміти на газ. І, наразі, як передає їх прес-служба, тривають перемовини ПАТ "Івано-Франківськгаз" про виділення. Нагадаємо, що СТЕК обслуговує одну із найпотужніших котелень міста, споживачами якої є 205 житлових будинків, 10 шкіл, 9 дитячих садочків, 5 вишів, 14 навчальних закладів -- спортивні, музичні школи, училища, коледжі, 12 закладів охорони здоров'я, 10 закладів культури, державні установи.

 

До слова, у зв'язку з погіршенням погодних умов у деяких навчальних закладах міста Коломиї зупинили роботу шкіл і дитячих садків. Також два дні відпочиватимуть й учні міста Калуша. Водночас синоптичні прогнози не втішні. За повідомленням управління з питань цивільного захисту ОДА, протягом 20--22 квітня в області очікуються дощі, сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву. Температура повітря вночі знизиться до 5--7 градусів морозу. У високогір'ї Карпат така температура протримається до наступного вівторка.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України