Майдан не розійдеться — і слава Богу! Справжня перемога Революції — ще попереду. Не за тим Герої гинули, щоб політики посади дерибанили. Майдан став унікальним історичним явищем і розійдеться він тільки тоді, відколи в країні настануть радикальні зміни, яких воліє наш гордий і багатостраждальний народ:
1. Абсолютне перезавантаження влади. Жорстка люстрація і перевибори не лише Президента, а й Верховної Ради — це скликання надто довго приходило до тями, і тому нинішні депутати теж несуть відповідальність за пролиту кров. У цілому я вважаю, що до влади має прийти молодь. Після розвалу Радянського Союзу Україна мала найкращий стартовий капітал: землю, розумних працьовитих людей, вигідне геополітичне становище. Чому ж держава не використала ці можливості? Тому, що не мала гідних керівників. 20 років одні й ті самі люди, а також їхні родичі та підлабузники, керували нами, періодично міняючись місцями. Владу слід віддати молодим, енергійним і талановитим патріотам України. Після того як молодь, яка стала авангардом Революції, показала себе під час подій на Майдані, на Грушевського, в урядовому кварталі — у мене не лишилося жодних сумнівів, що молоде покоління зможе підняти Україну з колін. Коли кажуть, мовляв, у молодих немає досвіду — швидше молодий навчиться нормально працювати, ніж старий злодій перестане красти.
2. Звільнення та реабілітація усіх без винятку політв’язнів. Їх місця у тюрмах має зайняти регіоналівська банда, яка вбивала, мордувала і обкрадала українців. Кожен бандит має нести відповідальність. Особисто Янукович має отримати вищу міру покарання — смертну кару. На руках цього вбивці близько сотні загиблих і тисячі скалічених. Реформування судової системи і силових структур — абсолютно необхідне, проте об’єктивно цей процес займе багато часу. Тому судити Януковича і його банду має народний трибунал на Майдані. Готовий бути державним обвинувачем. Головними суддями (якщо вони виявлять таке бажання) мають бути родини загиблих та політв’язні режиму Януковича.
3. Націоналізація майна олігархів, яке вони вкрали у нашого народу. Без цього не буде справедливості. Ніякої амністії капіталів — олігархія виступила в Україні внутрішньо-окупаційним військом, що зі страшним мародерством обікрало кожну українську сім’ю. Тим більше, розумне використання повернутих державі ресурсів зможе швидко забезпечити кожному громадянину якісно новий рівень життя. Найперше — треба створити робочі місця і забезпечити усіх працездатних людей роботою.
4. Радикальні економічні зміни в країні. Зниження податків. Доступні кредити для молодих родин, а також малого і середнього бізнесу. Заборона продажу землі. Зниження пенсійного віку для жінок. Мораторій на закриття закладів медицини і освіти.
5. Геополітичний вибір країни має визначити сам народ на Майдані. Або євроінтеграція, або акцентуалізація на власній незалежності. Ніякого союзу із Москвою, яка мріє перетворити нас на своїх рабів.
Україні — бути! Якою — це залежить від кожного з нас!
 
Олег ЛЯШКО, народний депутат України, лідер Радикальної партії.