Майже одразу після повідомлення, що з четверга українська авіакомпанія Bravo Aіrways започаткувала новий маршрут із Запоріжжя в Анталью, стався «інформаційний вибух». У ранг вітчизняних топ-новин увійшло повідомлення про те, що в запорізькому аеропорту літак компанії МАУ з пасажирами на борту заїхав колесом у незастиглий бетон злітної смуги. Як повідомила спочатку прес-служба згаданої авіакомпанії, літак пошкоджено, і всі, хто мав ним летіти, або поїдуть до Дніпра автобусом і вже далі літаком, або їм буде компенсовано вартість квитків.

Нагадаємо, що ремонт злітної смуги КП «Запорізький міжнародний аеропорт» тривав понад місяць і завершився ще тиждень тому. За цей час у Запоріжжі прийнято щонайменше десятки рейсів. Нарікань і зауважень не надходило. Втім, в аеропорту зауважили, що наїзд літака на щойно оброблену спеціальною пастою тріщину бетонної плити все-таки був. Такі дрібні ремонти — звичайне явище у будь-якому аеропорту.

У відповідь МАУ надало фото забруднених згаданою пастою елементів фюзеляжу (кілька плям) та елементів шасі (і справді чимось заляпані). Згодом повідомлення про застряглий в бетоні літак було замінено на формулювання, що «в мить торкання передньою стійкою шасі літак приземлився на незастиглу ділянку ВПС».

Своєю чергою директор КП «Запорізький міжнародний аеропорт» Віктор Біскупський заявив, що літак «не потрапляв на ділянку злітно-посадкової смуги з незастиглим бетонним покриттям. Загрози безпеці пасажирів не було.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.