Тобто у Запоріжжі одні добрі люди їх оперативно встановлюють, інші — оперативно псують. У відповідь же з’являються рекламні площини з новими написами.

Нагадаємо, що такий період у місті вже спостерігався в грудні 2011-го — січні 2012 року. Тоді міська та обласна влада наче всією душею були проти всеукраїнської ганьби — встановлення у Запоріжжі пам’ятника Сталіну. Дії місцевих сталіністів називали незаконними. Втім, далі збиралася комісія за комісією, а пам’ятник стояв, аж поки його спочатку не зрізали «болгаркою», а потім і взагалі не підірвали до цього часу невідомі особи. Новий же пам’ятник встановили вже як «елемент інтер’єру» обкому КПУ, і до нього у закону претензій аж до самої Революції Гідності не виникало. Проте антисталінські білборди в місті все-таки з’являлися і за Януковича. І тут влада Запоріжжя показала, що вона таки є — і прибирала згадані площини за кілька годин після їх появи. Бо встановлені вони були незаконно...

«Війна білбордів» з новою силою розгорілася вже напередодні цьогорічного Дня Перемоги. Це коли місто заповнили привітання з портретом народного депутата Олександра Вілкула. Так «Опозиційний блок», схоже, розпочав свою передвиборчу кампанію. Та не минуло й кількох днів, як просто снайперськими і точковими ударами фарби ті білборди були зіпсовані. Замість них постали нові, і так кілька разів.

Після свят у Запоріжжі з’явився з десяток білбордів з брудно-червоним задимленим тлом, яким слугувало фото місцевого проммайданчика, і написом «Ахметов вбиває запоріжців». Не минуло й доби, як білборди, доволі майстерно і саме в місці напису, були оперативно обідрані...

Відчувається, що це тільки початок, а які «битви» розгорнуться після офіційного оголошення, наприклад, дострокових виборів, можна лише здогадуватися.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.