Як зазначено в офіційному повідомленні відомства, «співробітниками управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях позбавлення волі Генеральної прокуратури України здійснено раптові виїзди до установ виконання покарань Запорізької області».

Під час обшуків виявлено не лише пакунки із наркотиками, а й «замасковані схованки для таємного зберігання обладнання, пристосованого для виготовлення та вживання наркотичних засобів і сильнодіючих психотропних речовин». Так, в Оріхівській виправній колонії № 88, розташованій в селі Мала Токмачка, де і промислова база на висоті, і з заняттями спортом усе блискуче, «виявлено підроблені долари США, засоби та обладнання для виготовлення підроблених грошей, які, за попередніми даними, протягом кількох років виготовлялися у цій установі «під патронатом» адміністрації». Йдеться про справді «промислове виробництво» 3,5 мільйона російських рублів, 50 тисяч доларів США і 43 тисяч гривень. Зрозуміло, що це лише ті суми, які точно встановлено перевіркою. Установа, до речі, розрахована на утримання 1400 чоловіків, котрі засуджені за скоєні злочини вже не вперше. Тобто рецидивістів...

Порушено відразу три кримінальні провадження — і щодо фальшивих грошей та наркотиків, і щодо перевищення влади чи службових повноважень працівником правоохоронного органу. Чим усе закінчиться, побачимо вже найближчим часом.

Вл. інф.