Детективи Національного антикорупційного бюро України відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби у наданні дозволу на виїзд за межі країни. Таке рішення днями було ухвалено за результатами розгляду клопотання підозрюваного.
Це вже друге клопотання голови ДФС. Уперше до детективів бюро він звертався у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України з дзюдо у Варшаві. 25 травня до НАБУ надійшло клопотання щодо надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування».
Нагадаємо, 2 березня на території лікарні «Феофанія» детективи затримали голову ДФС та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»).
За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд. грн. 7 березня Солом’янський районний суд міста Києва обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн. грн., яку було внесено 16 березня.