Буквально за один день родина Сідельників, що мешкає у Великій Чернеччині Сумського району, стала багатодітною! Там народилася трійня, однак одразу після цієї великої радості до батьків прийшло й усвідомлення, що необхідно шукати нове, просторіше, житло.

На знімку: депутат Сумської обласної ради Катерина Приходько (у центрі) з родиною Леонових.

Допомогти з вирішенням цієї проблеми взялись у Сумській облраді. Однак там вважають, що правильно буде об’єднати зусилля не лише обласної, а й районної та сільської рад, бо трійня народжується не так уже й часто. Сімейну ситуацію Сідельників розглянули на засіданні депутатської комісії з бюджету, куди були запрошені представники сільської та районної рад.
Спільними зусиллями багатодітній родині придбають помешкання, гідне такої сім’ї. Досвід вирішення схожих проблем на Сумщині вже є, і він зовсім свіжий. Місяць тому депутат обласної ради Катерина Приходько витратила всі гроші, передбачені для забезпечення її річної депутатської діяльності, на придбання будинку для багатодітної родини у Краснопіллі. У Леонових — п’ятеро дітей: четверо хлопчиків і найменша дворічна Діана. Сім’я досі не мала власного житла, тому дуже зраділа подарунку. Біля будинку — чимала присадибна ділянка, тож є можливість тримати господарство та прищеплювати дітям любов до праці.

Сумська область.

 

Фото Ірини ВЕРТІКОВОЇ.