У Донецьку посилюють охорону адміністративних будівель та вулиць. Міський голова Олександр Лук’янченко заявив про створення блок-постів на в’їзді до міста. Крім того, трудові колективи делегують своїх працівників для патрулювання вулиць — по 200 осіб від кожного з дев’яти районів. Таке рішення прийнято під час наради в міськраді.

У центрі міста вже помітні патрулі людей у козацькій формі. У п’ятницю скасовано всі масові заходи за участю керівництва області — зокрема, покладання квітів до пам’ятників воєначальникам Великої Вітчизняної війни, приурочене до Дня захисника Вітчизни. Голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький звернувся до мешканців області, в якому назвав регіон «острівцем злагоди і розуміння». «Запевняю вас, ми нікого не дамо образити! Нам потрібно бути пильними, зібраними і єдиними. Ми вживаємо всіх необхідних заходів із захисту громадян Донбасу від екстремізму», — запевнив очільник області.

У своїй заяві прокурор області Олег Сюсяйло попросив громадян «не реагувати на провокаційні заяви і дії». «За будь-яких спроб прояву екстремізму, вуличних заворушень, хуліганства та інших порушень закону правоохоронні органи будуть однозначно діяти у рамках компетенції та вживатимуть жорстких заходів до всіх, хто має на меті порушення громадського порядку та підрив державної влади. Усіх небайдужих закликаю до виконання свого громадського обов’язку — негайно інформувати відповідні органи про відомі факти підготовки провокацій та заворушень», — звернувся прокурор.

Попри заклики зберігати спокій, мешканці міста піддалися паніці та вишикувалися в черги перед банкоматами — знімати готівку.  Містом пройшли чутки, нібито о шостій вечора у четвер будуть заблоковані всі рахунки. Деякі торговельні точки відмовилися приймати картки, а в банкоматах швидко закінчилися гроші. У магазинах можна було спостерігати, як покупці робили запаси круп, макаронів, солі, цукру та борошна. Перебоїв із товарами, що швидко псуються, — хлібом, молоком тощо — немає.

Донецька область.