Трагедія з пожежею у лондонському хмарочосі та загибеллю десятків людей будь-якої миті може повторитися у Херсоні, вважають рятувальники.
У обласному центрі є 27 будинків на 12—14 поверхів, збудованих ще за часів СРСР, де автоматичні системи пожежної сигналізації, гідранти, протидимний захист, евакуаційне освітлення або несправні, або взагалі розкрадені. ДСНС неодноразово зверталася до міськради із нагадуванням про реальну небезпеку для власників квартир у висотках. Але пропозицію виділити з муніципальної скарбнички кошти на відновлення захисного обладнання батьки міста щоразу відхиляли, пояснюючи, що ці роботи мають фінансувати організації співвласників багатоповерхових будинків.
— Такі відмовки — чисте блюзнірство. Адже відновлення автоматичної пожежної сигналізації, комплексу захисних систем у кожному конкретному випадку коштує близько мільйона гривень. Такі витрати ОСББ просто не потягнуть, — схвильований начальник Головного управління ДСНС Херсонщини полковник Сергій Чорний.
За даними ГУ ДСНС Херсонщини, у висотках краю вже сталося вісім пожеж. 40-метрова телескопічна автодрабина, котра може дотягтися до чотирнадцятого поверху, має поповнити парк рятувальної техніки уже до кінця року. Проте ніхто не дасть гарантії, що нова велика пожежа в якомусь провінційному хмарочосі не станеться найближчим 
часом.

Херсон.