На шляху розбудови державності Україна щоразу зіштовхується з новими викликами, які відчувають на собі, особливо в цей напружений для країни час, її звичайні громадяни. Ці виклики, ніби міни, розставлені на економічному і політичному напрямах розвитку молодої і незалежної держави. Не кожен здатен вступити з ними у двобій, долучитися сам та задіяти громадян для добрих справ. Олександр Володимирович Герега (на знімку) — народний депутат України — зумів об’єднати навколо себе людей, які наперекір труднощам спрямовують власні зусилля на втілення європейських стандартів життя. Виходець із простої робітничої сім’ї, Олександр Герега обрав гідний шлях служіння своєму народові.

 


Народився він 27 червня 1967 року в місті Городок на Хмельниччині. Від батька й матері засвоїв кращі людські риси, як от порядність, працьовитість, відповідальність і наполегливість.
Знання, отримані в Городоцькому ПТУ № 17, Хмельницькому кооперативному технікумі, Львівській комерційній академії за спеціальністю «менеджмент організацій і адміністрування», допомогли йому успішно розпочати і здійснювати трудову діяльність.
На початку 90-х років Олександр Герега переїхав до Києва і зайнявся підприємницькою діяльністю, відкрив свій перший магазин роздрібної торгівлі керамічною плиткою та сантехнікою. Торгівля успішно розвивалася, і киян забезпечували якісними та доступними матеріалами.
Однак бажання зробити вагоміший внесок у розвиток столиці та всієї країни не залишало талановитого підприємця. Він прагнув утілити в життя проект удосконалення національного ринку товарів та послуг.
І на початку 2000-х разом із дружиною Галиною Герегою заснував ТОВ «Епіцентр К». Дотримуючись гасла «Лідерство в технологіях та якості сервісного обслуговування — наш шлях до споживача», компанія забезпечила впровадження послуг у комплексі, щоб покупець міг в торговельному закладі придбати все, що йому необхідно для ремонту та облаштування оселі.
Завдяки неабияким організаторським здібностям, ретельному вивченню світового досвіду, глибоким знанням національного ринку, асортименту та якості товарів та послуг, Олександр Герега втілив у життя найпродуктивнішу та найефективнішу систему збуту та продажу товарів.
Крім того, оскільки в країні ще багато землі залишається без господаря, він організовує агрокомплекси, допомагаючи сільськогосподарською технікою, щоб вчасно було засіяно поля й зібрано врожай. Ми, подоляни, за це йому щиро дякуємо.


За новаторство у сфері послуг, утілення європейських стандартів в обслуговуванні вітчизняного споживача Олександр Герега удостоєний почесного звання «Заслужений працівник сфери послуг України».
У 2012 році подружжя Герег заснувало Хмельницьку обласну громадську організацію «За конкретні справи» та благодійний «Фонд Олександра та Галини Герег».
Водночас вони є пропагандистами здорового способу життя, а також дбають про те, щоб фізична культура і спорт стали невід’ємною частиною буття подолян. Олександр Володимирович займався важкою атлетикою, тому не дивно, що побудовані ним у містах Городок, Кам’янець-Подільський, Хмельницький спортивні клуби «Епіцентр» мають секції з вільної боротьби, важкої атлетики, пауерліфтингу та боксу.
В успіху олімпійських чемпіонів боксера Олександра Усика, важкоатлета Олексія Торохтія, а також бронзового призера боксера Олександра Гвоздика є неабияка заслуга подружжя Герег. Загалом у його окрузі (Городоцький, Чемеровецький, Дунаєвецький та Ярмолинецький райони) спортом займаються майже 10 тисяч дітей та молодих людей. Олександр Герега — президент Федерації важкої атлетики України, член Олімпійського комітету України.
Ставши народним депутатом, Олександр Володимирович зосередився лише на парламентській, громадській та благодійній діяльності, а організаційні та промислово-господарські питання взяла на себе його дружина Галина Федорівна.
У Верховній Раді Олександр Герега є членом Комітету з податкової та митної політики. Він активно працює зі своїми виборцями, депутатами та представниками влади всіх рівнів на Хмельниччині. Депутатську роботу активно поєднує з благодійною діяльністю, спрямовує великі зусилля на фінансування соціальних та гуманітарних проектів. Зокрема, постійно надає допомогу ветеранам війни, «афганцям», чорнобильцям, воїнам АТО, ремонтує приміщення військових казарм, лікарень, шкіл, спортивних залів.


Ця допомога була б неможлива без розвитку торговельних мереж «Епіцентру», малих та середніх підприємств, на яких трудяться 15 тисяч працівників.
Депутат постійно піклується про молодь, надає допомогу хворим дітям, а також дітям-інвалідам, важкохворим. У полі його уваги 48 дітей Хмельниччини, чиї батьки загинули в зоні АТО. Кожному з них при досягненні повноліття з фонду громадської організації «За конкретні справи» видається стипендія в розмірі двох тисяч гривень. За його сприяння оздоровлено понад 150 дітей, які мешкають у його виборчому окрузі.
За значний особистий внесок в державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України Олександр Герега нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Він намагається робити корисне і для дорослих, і для дітей, для рідного краю та всієї України.
Головною метою свого життя Олександр Володимирович вважає духовне та економічне відродження рідної Хмельниччини та всієї Української держави. Своєю громадянською позицією, конкретними прикладами зі свого життя він доводить, що Україна будується не патріотичними гаслами, а патріотичними справами!
Тож на своїй рідній Хмельниччині його виборці та його вихованець народний депутат України Андрій Шинькович вдячно і щиро вітають із 50-річчним ювілеєм та бажають йому і його родині здоров’я, щастя та наснаги на благородні справи.

`
Олександр НІЩУК, Андрій ШИНЬКОВИЧ.
Друкується за листом народного депутата Андрія Шиньковича (№ 813-06/387, 23.06.2017 p.).