Протягом тижня на Івано-Франківщині зафіксовано вісім випадків несанкціонованого завезення твердих побутових відходів зі Львівської області. На всіх пунктах в’їзду на територію Прикарпаття встановлено додаткові пости поліції. Цілодобове чергування запроваджено на автошляхах Тлумацького, Долинського та Рогатинського районів, які межують зі Львівщиною. Основне завдання правоохоронців — перевірка усього великогабаритного транспорту, що в’їжджає до області, а також відстеження маршруту тих вантажівок, що згідно з документами мають право на перевезення сміття транзитом. Цей транспорт супроводжують аж до виїзду за межі краю.

На знімку: робоча група Івано-Франківської ОДА здійснила виїзд до села Микитинці, де знайшли чергове місце скидання львівського сміття.

Таке рішення було ухвалено на нараді у голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, де йшлося про несанкціоноване завезення сміття на територію області. Ситуація за останній тиждень стала неприпустимою. Тож очільник Прикарпаття дав доручення створити робочу групу під керівництвом свого заступника Ярослава Паранюка, представники якої мають розробити алгоритм дій щодо вирішення питання зі сміттям.

Фото Миколи МАЦЮКА.