Близько 1000 сумчан зібралися в середу біля ОДА на мітинг на підтримку Майдану у столиці України, під час якого вшанували пам’ять загиблих на київських барикадах.
Після цього колона вирушила пікетувати прокуратуру. Проходячи повз офіс обласної організації Партії регіонів, близько двох десятків протестувальників відтіснили міліцейський «ескорт» і пішли на нього штурмом. Виламавши двері, увірвалися всередину, поперевертали меблі, винесли звідти частину документів, які разом із прапорами ПР спалили посеред вулиці. Здійснивши акцію «розплати», колона пішла до будівлі обласної міліції. На перехресті двох провулків їм перегородив шлях автобус із силовиками.
На спробу «ходаків» заблокувати його правоохоронці спочатку застосували сльозогінний газ, а потім спрямували автобус просто на людей. На щастя, обійшлося без жертв. Під час пікетування обласного УМВС та обласної прокуратури люди закликали правоохоронців і прокурорів переходити на бік народу, скандуючи: «Не пробачимо!», «Вбивці!» та інші лозунги.
Ще за годину колону «зустрічали» вже співробітники міського відділу міліції Сум. Для «утихомирення» натовпу міліціонери використали рушниці, які стріляли металевими кулями, та застосували перцевий газ. Після повернення на площу Незалежності мітинг, який виріс до трьох тисяч осіб, продовжувався до пізнього вечора.
За кілька годин влада все-таки відреагувала на акцію протесту і погодилась на зустріч із представниками народу. У результаті тригодинних перемовин було досягнуто хиткого компромісу. Зокрема, домовленості про створення робочої групи з урегулювання конфліктів. Голова обласної ради Геннадій Михайленко запевнив, що 21 лютого відбудеться позачергова сесія облради, яка зможе прийняти заяву про засудження застосування сили до протестувальників у Києві та «зачистки» Майдану. Прокурор області Руслан Білокінь пообіцяв відмовитися від переслідування активістів, які атакували громадську приймальню ПР і автобус з міліціонерами. Керівник обласного УМВС Віктор Козацький запевнив, що міліція не застосовуватиме силу до протестантів, якщо вони не порушуватимуть законів. Зрештою, всі ці «миролюбні реверанси» не були підкріплені бодай однією офіційно підписаною ухвалою.
Тим часом близько 19-ї години мітингувальники дізналися про прибуття до Сум кількох автобусів із «тітушками». Тож бійці «Правого сектору» і Самооборони одразу були мобілізовані для відбиття можливого нападу. Проте його не сталося.
Сумська область.