ЗАПОРІЖЖЯ:

У Запоріжжі відгриміло одне з улюблених свят містян — День працівника металургійної та гірничодобувної промисловості.

 

 

Для регіону це практично всенародне свято, адже ця галузь забезпечує роботою кожного четвертого жителя області.


Під час цьогорічного святкування навіть дітлахи змогли відчути себе справжніми металургами та шахтарями, відвідавши «Місто професій» — відтворений до дрібниць етап виробництва, від видобутку залізної руди до безпосередньо виплавки металу та тестування готової продукції.


Весело проводили час і дорослі. Минулої суботи на міському стадіоні «Славутич-Арена» металургів та гостей свята чекала яскрава шоу-програма. На початку відбувся масштабний танцювальний флешмоб, організований трудовими колективами, а також пролунали привітання від міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.


Під час концерту на одній сцені виступили популярний виконавець MONATІK, а також легендарні La Bouche і Ottawan. Послухати відомі хіти прийшли майже 20 тисяч глядачів.


Поки всі чекали виступів, зі сцени хлопець на ім’я Микола на очах у тисяч запорожців зробив пропозицію своїй дівчині Насті (на знімку). Закоханий дуже нервував, але багатотисячна аудиторія так підтримувала його, що він все ж зміг перебороти хвилювання й промовити коханій заповітні слова, у відповідь на які почув зворушливе «так».


Та на Запоріжжі вміють не лише добре відпочивати, але й результативно працювати. За даними департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, цього року в металургійному виробництві намітилася тенденція зростання. Так, за підсумками січня-травня 2017 року індекс промислового виробництва у металургії становив 102,1% до аналогічного періоду минулого року. Натомість у гірничодобувній промисловості — 96,6 %, на що є об’єктивні причини: на ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат» проводиться реконструкція.

Фото Олександра ПРИЛЄПИ.