У четвер міністр внутрішніх справ Чорногорії Мевлюдін Нуходжич повідомив, що ситуація із лісовими пожежами в країні стабілізувалася і безпечна для населення та туристів. Він подякував усім добровольцям і пожежникам, які брали участь у гасінні вогню. «Уряд висловлює особливу подяку Центру з надзвичайних ситуацій НАТО, Механізму із цивільного захисту ЄС, країнам, які зі своєю технікою брали участь у гасінні пожежі, — Україні, Швейцарії, Болгарії, Ізраїлю і тим, хто висловив свою готовність прийти на допомогу в складній для Чорногорії ситуації», — заявив Нуходжич.
За його словами, з бюджету Чорногорії виділено 230 тисяч євро для преміювання (у розмірі 400 євро) всіх пожежників і рятувальників, які брали участь у боротьбі з вогнем. Міністр додав, що його відомство в найкоротші терміни підготує пакет пропозицій з розвитку системи раннього попередження і боротьби з лісовими пожежами та іншими природними лихами. А також запропонує уряду закупити необхідну для цього техніку й обладнання.
Чорногорські ЗМІ зазначають ефективні дії екіпажу українського протипожежного літака AN-32P, який за один виліт виливав на найнебезпечніші ділянки пожежі до 
8 тисяч літрів води, а також багатоцільових вертольотів Super puma зі Швейцарії з резервуарами на 2 тисячі літрів.
Боротьба з вогнем триває у сусідній Хорватії. Як повідомляють місцеві ЗМІ, кілометрова хмара диму й попелу нависла над хорватським містом Спліт, розташованим у центральній частині узбережжя, між містами Задар і Дубровник. Дим проникає у квартири й готельні номери, тому людям радять не виходити з будинків, зачинити вікна та ввімкнути кондиціонери. Чергові служби повідомляють, що рівень забруднення повітря поки що не перевищує гранично припустимі показники. Якщо раніше сильний вітер сприяв поширенню вогню, то тепер за тихої погоди не провітрюються вулиці Спліта та інших курортних містечок, що посилює задимленість.
Сильна пожежа вигнала з лісу вовків, які рятуються від вогню біля сіл Котленіц і Смайїч, розташованих поблизу Спліта. Люди постійно чують вовче виття, що наводить страх. Тут маленьких дітей не випускають на вулиці через те, що очманілі від вогню і голоду тварини можуть напасти на них.