Єдиний діючий на Закарпатті пересувний габаритно-ваговий комплекс Укравтодор забрав на Одещину. Тож тепер, коли термометр показує до 37 градусів спеки, відповідні служби не можуть контролювати наднормове перевезення вантажів великоваговим транспортом, що призводить до руйнування асфальтного покриття автодоріг краю.

Фото прес-служби обласної ради.

Нині територією Закарпаття, інформують з прес-служби обласної ради, здійснюється великий обсяг вантажних транзитних експортно-імпортних перевезень. Щодня через міжнародні пункти пропуску проїжджає кілька сотень вантажівок.
За словами директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуарда Маляра, нині на автошляхах Закарпаття склалася критична ситуація, бо габаритно-ваговий контроль не проводиться взагалі, що призводить до руйнування покриття автомобільних доріг області, зростання аварійності та значних фінансових витрат, пов’язаних із ремонтом автошляхів.
— Для забезпечення дієвого контролю необхідно негайного повернути пересувний комплекс з Одеської області до Закарпаття та збільшити штатну чисельність працівників, які безпосередньо забезпечують контроль за фурами, — каже голова облради Михайло Рівіс.
За інформацією голови Укртрансбезпеки України Михайла Ноняка, до кінця року буде закуплено на всю Україну 78 габаритно-вагових комплексів за кошти Євросоюзу. З огляду на це Михайло Рівіс також в листі просить надати Закарпаттю чотири габаритно-вагові комплекси. Зі свого боку, область забезпечить будівництво додаткових майданчиків для розташування пунктів контролю на автодорогах регіону.