Підполковник Сергій Собко, Герой України, призначений командиром 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних Сил України. Факт призначення підтвердив «Голосу України» його батько Станіслав Собко, вчитель школи № 2 у райцентрі Літин на Вінниччині, звідки родом офіцер.


Підполковник Собко — представник нової еліти української армії. Золота медаль у школі, червоний диплом Одеського інституту Сухопутних військ, заочно навчається в Національному університеті оборони України. Здобув сертифікати про військову освіту у чотирьох країнах


НАТО — двічі навчався у США, Канаді, Німеччині, Норвегії. Має досвід миротворця під егідою ООН.

 

 

На знімках : Золоту Зірку Героя України підполковник Собко отримав із рук глави держави Петра Порошенка; портрет Героя України підполковника Сергія Собка — на обласній Дошці пошани у Вінниці.

 


Фото автора та надано автором.

Про його участь у бойових діях на Донбасі розповідає документальний фільм «Рейд», знятий на основі реальних подій. А йому 11 липня ц. р. виповнилося тільки тридцять три.


Недавно підполковник повернувся з-за океану, де понад рік навчався за міжнародною освітньою військовою програмою у Командно-штабному коледжі армії США. На навчання відбув із посади заступника командира 30-ї окремої механізованої бригади. У цьому підрозділі обіймав посади від командира взводу до заступника командира бригади. Після повернення декілька днів провів у батьків в Літині. Потім отримав призначення у 128-му бригаду.


Нового командира представили у бригаді, штаб якої дислокується в Мукачевому на Закарпатті. Після того Сергій відправився в АТО, де його бійці несуть службу. Підполковник не приховує, що для нього велика честь очолити підрозділ. За його словами, 128-ма під командуванням попередника полковника Сергія Шаптали брала участь у найзапекліших боях, виявила мужність і героїзм у зоні АТО. Комбриг каже, що відчуває колосальну відповідальність не тільки за підлеглих, а й за їхніх рідних. Скромний.


— Син навіть не потішив нас новиною про присвоєння йому звання Героя України, — каже батько Станіслав Антонович.


Щасти, комбриг! Тобі і твоїм підлеглим! — кажуть земляки Героя, портрет якого можна побачити на обласній Дошці пошани у Вінниці.

Вінницька область.