За сприяння народного депутата України Миколи Кучера (фракція партії «Блок Петра Порошенка») Кабмін планує виділити 450 тисяч гривень для придбання мультимедійної техніки для шкіл Теплицького району на Вінниччині. Частину обладнання вже закуплено і доставлено до навчальних закладів.

 

Народний депутат України Микола Кучер під час зустрічі з виборцями.

Фото надано автором.


— Використання електронних засобів стимулює навчальний процес, -каже керівник відділу освіти Теплицького району Борис Чечельницький. — Учні з більшим інтересом ставляться до навчання, краще засвоюють поданий матеріал.


Як стверджує співрозмовник, Микола Кучер постійно цікавиться проблемами освітніх закладів. Він часто наголошує: у забезпеченні шкіл не може бути поділу на міські та сільські заклади. Кожна школа повинна мати сучасні засоби для навчання дітей. Борис Чечельницький повідомив, що відділ освіти їхнього району вже отримав 15 ноутбуків, вартістю 143 тисячі гривень, та 6 проекторів, на які витрачено 46 тисяч гривень. Тривають тендерні процедури, після яких придбають решту необхідних електронних засобів. Частину з них плановано закупити до початку нового навчального року.


За підтримки народного депутата встановлено енергозберігаючі вікна у школах та дитячих садках сіл Бджільна, Соболівка, Степанівка. У закладах освіти сіл Кивачівка, Залужжя, Стражгород реконструювали або повністю замінили системи опалення і котельні. Відремонтовано спортзал у Теплицькій дитячо-юнацькій спортивній школі. Освітяни неспроста чекають приїзду депутата. Микола Кучер брав участь у створенні молодіжного клубу «Пологівські обереги», центру патріотичного виховання та туризму «Південний Буг». Народний депутат допомагає не тільки школам. Сприяв у будівництві водопроводу в селі Важне, тротуару в селі Залужжя, закупівлі медичного обладнання для поліклініки в смт Теплик. Активність парламентарія не обмежується Теплицьким районом. Таку само увагу він приділяє виборцям Бершадського, Гайсинського, Тростянецького районів та міста Ладижин, що входять до виборчого округу народного депутата.


Вінницька область.