В обласному центрі захоплено основні адміністративні будівлі.
Після трагічних подій у Києві місцеві активісти знову захопили обласну державну адміністрацію. Міліціонерів вивели на вулицю й встановили свою охорону. Далі стихійний натовп кинувся трощити будівлі силових відомств. До рук мітингувальників перейшли ГУ МВС у Львівській області, Галицький та Франківський райвідділи міліції. Правоохоронцям створили живий коридор і ті залишили будівлі. Стихійний натовп кинувся нищити меблі, майно й палити документи.
Наступними об’єктами стали прокуратура області та управління СБУ. Тут ніхто не чинив відчайдушного опору, як це було в приміщеннях міліції. На вулиці Вітовського, де розташована будівля СБУ, ще до приходу протестувальників спалили важливі документи.
Найтрагічніші події розгорталися на вулиці Стрийській у військовій частині внутрішніх військ. Кілька казарм було охоплено вогнем, після чого військовослужбовці опечатали склади зі зброєю і залишили територію частини.
У середу вранці більшість райвідділів міліції Львівщини оголосили про перехід на бік народу та про підпорядкування виконавчому комітету Львівської обласної ради — Народній Раді. Всі виконавчі структури, державних службовців закликали виконувати рішення і розпорядження, які підписані головою Народної Ради на Львівщині Петром Колодієм.
Львів.
19 лютого 2014.
Львів, райвідділ міліції на вул. Мартовича захоплено протестувальниками.
 
Фото Євгенія КРАВСА.