Делегація побратимного із Закарпаттям Пардубицького краю Чеської Республіки завітала до райцентру Великий Березний з нагоди урочистого введення в експлуатацію спільного проекту «Капітальний ремонт дитсадка № 2 «Берізка». Тут гетьмана Пардубицького краю Мартіна Нетолицького, заступника голови Закарпатської облради Петра Грицика та інших зустріли    святково одягнуті у вишиванки хлопчики та дівчатка (на знімку).

 


Мартін Нетолицький наголосив, що чеські обранці готові й надалі підтримувати громаду фінансово і морально. Та додав, що інвестиції в розвиток дітей і молоді є найблагороднішими. Адже малеча виросте і зуміє зупинити всі конфлікти та збудувати щасливе, мирне, комфортне суспільство.


На реконструкцію «Берізки» депутати Пардубицького краю виділили 500 тис. крон, стільки само гривень — Закарпатська облрада. Понад мільйон — Великоберезнянські районна та селищна ради. Ще за півмільйона гривень, інформують у прес-службі облради, придбано меблі. На знак подяки малеча підготувала для гостей зворушливу пісенну програму. Після чого керівники перерізали символічну червону стрічку, запросивши маленьких господарів до їхньої затишної другої домівки. Долучилися до свята і сенатор парламенту Чеської Республіки Петер Шілар, голова партнерського містечка Долні Чермна Петер Гелекал, повідомляє наш власкор Василь НИТКА.

Фото надано прес-службою обласної ради.