На Одещині 22 серпня почне працювати перший «Автомобільний хаб». Він прискорить і спростить процес оформлення документів на ввезені в Україну машини: від розмитнення до взяття на облік і видачі держномерів. За словами голови ОДА Максима Степанова, його створення виключить корупційну складову.


Хаб об’єднає роботу семи держорганів і установ. Центр розміститься на території «Євротерміналу» Одеського морського порту й працюватиме за принципом єдиного вікна.


— Якщо транспортний засіб — у належному технічному стані, то його власник в «Автохабі» через філію сервісного центру МВС одержить техпаспорт і державні реєстраційні номери будь-якого регіону України. При цьому є можливість оперативно перевірити факт митного оформлення. У перспективі поєднуватимемо бази даних нашої митниці й сервісного центру МВС, — зазначив начальник Одеської митниці Олександр Власов.
«Автохаб» зможе обслуговувати від 50 до 100 транспортних засобів на добу й працюватиме з 9.00 до 21.00 без вихідних, повідомляє наш власкор В’ячеслав ВОРОНКОВ.