У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка відбулося вручення премії Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Нагороди вручив перший заступник голови Держтелерадіо Богдан Червак.


У номінації «За найкращий твір у телевізійній сфері» відзначено документальний фільм Тараса Каляндрука «Віденські стежки Івана Франка» Львівської філії НСТУ, який розкриває взаємини Великого Каменяра з видатними вченими-славістами та лідерами тогочасної австрійської соціал-демократії.


За найкращу наукову роботу в інформаційній сфері премію отримали Наталя та Богдан Тихолози за просвітницький інтернет-проект. Автори показали глибину величі та унікальності постаті Івана Франка, по-сучасному трактували його значення для України.


Наталю та Богдана Тихолозів на створення проекту підштовхнули студенти, які нині з більшим задоволенням працюють в Інтернеті, ніж у бібліотеках. Науковці розказали молоді все, що відомо про Франка, — не академічною, а живою мовою, без хрестоматійного пафосу. Це одна з найпомітніших інтелектуальних робіт ювілейного року Франка.

Львів.