Останню добу (станом на ранок 29.08) бойовики 19 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, у районі Авдіївської промзони окупанти використовували гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також міномети калібру 82 міліметри. Крім того, на донецькому напрямку факти застосування російськими найманцями зброї було зафіксовано у районі шахти «Бутовка», Майорська та Зайцевого.


На маріупольському напрямку терористи відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів на околицях Водяного та Широкиного. На луганському — великокаліберний кулемет і стрілецька зброя працювали неподалік Станиці Луганської.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «У нас спокійно. У результаті чергових домовленостей великий калібр орки не застосовують. Переважно вони активні вночі.

Використовують стрілецьку зброю, але б’ють не прицільно. Намагаються нас спровокувати. Але ми дотримуємося наказу — вогонь не відкриваємо. Розвідка доповідає про постійний рух техніки й особового складу ворога.

Схоже, вони перегруповуються, проводять ротацію. Є і у нас час трохи перепочити... Усі розуміють, що цей режим тиші ненадовго. Однак ми готові до будь-яких провокацій».


Своєю чергою, неподалік тимчасово окупованого Міусинська Луганської області спостерігачі місії ОБСЄ виявили військову техніку терористів. «За лініями відведення, але поза межами виділених місць зберігання озброєння, на підставі даних повітряного спостереження виявлено 24 танки, 10 самохідних та 8 буксирувальних гаубиць неподалік, ймовірно, полігона, майже за 5 кілометрів на південний схід від Міусинська», — зазначили у своєму звіті спостерігачі.