На контролі «Голосу України»: ремонт доріг

 

Дороги у Чернівецькій області ремонтуватимуть турки та румуни. Про це розповів начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах. Турецька компанія візьметься за ділянку дороги у гірському Путильському районі від села Розтоки, а румуни відремонтують дорогу державного значення від КПП «Порубне» — митний пост на кордоні.

Турки вже починають завозити дорожню техніку, але ще необхідно погодити деякі документи, щоб вони взялися за роботу. Вже наступного тижня ми побачимо їх в області, заявив Гах.

Румунські будівельники створять якісну автодорогу, яка з’єднуватиме КПП «Порубне» з обласним центром. Там потрібно повністю замінити основу і покласти новий асфальт. До КПП «Порубне» з румунського боку збудована якісна дорога, а ми з дорожньою євроінтеграцією якось затрималися. Тепер цю проблему буде розв’язано, запевнив автодорожник. Роботи розпочнуться вже у вересні.

Як заявив Ігор Гах, в області протягом десяти років через брак коштів не проводили капітального ремонту доріг. Нині ремонти тривають майже на всіх напрямках. Загалом цьогоріч область отримала на ремонт доріг 530 мільйонів гривень — це і від держави, і від митниці, і за рахунок кредитів.