Фінансові порушення на суму 977 тисяч гривень виявили фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області за результатами ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в управлінні праці та соціального захисту населення Коростенського міськвиконкому. Йдеться, зокрема, про приховування одержувачами субсидій інформації про доходи, придбання нерухомого майна і транспортних засобів. Крім того, виявлено безпідставне призначення та виплату державних соціальних допомог сім’ям, які надали недостовірні дані щодо наявності у власності другої квартири чи будинку, земельних ділянок площею понад 0,6 га.


Також установлено безпідставну виплату щомісячних адресних допомог внутрішньо переміщеним особам за наявності в їхній власності житлових приміщень, розташованих на підконтрольній території, та які фактично не проживали в Коростені в період отримання допомоги. Виявили під час перевірки навіть надання пільг зі сплати комунальних послуг померлій особі.


За недотримання законодавства з фінансових питань двох посадових осіб управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.

Житомирська область.