Одеса:

В Одесу прибули два малі броньовані артилерійські катери (проект «Гюрза-М»), збудовані для Військово-Морських Сил Збройних Сил України на ВАТ «Завод «Кузня на Рибальському». За інформацією командира бригади надводних кораблів капітана 2 рангу Дмитра Глухова, прибуття відбулося згідно з графіком, виходу з ладу вузлів і механізмів не відбулося, поставлені завдання виконано.

 

Важливою подією в історії флоту назвав прихід катерів перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.


— Цієї осені ми очікуємо на прибуття до місця постійного базування ще двох нових катерів, яким треба буде пройти державні випробування з наступним включенням до складу ВМС ЗСУ, — зазначив контр-адмірал Андрій Тарасов. — Нові катери біля наших причалів — це свідчення успішної реалізації Державної програми розвитку Збройних Сил України, — додав він.


Нагадаємо, що в 2016 році до складу ВМС ЗС України було включено збудовані на ВАТ «Завод «Кузня на Рибальському» малі броньовані артилерійські катери «Акерман» і «Бердянськ».