Черкаси: 

У селі Чорнявка Черкаського району за участю Першого віце-прем’єра України — міністра економічного розвитку Степана Кубіва урочисто відкрито перший у країні завод з переробки меду (на знімку).

 

 

У будівництво сучасного виробництва холдинг «Ефективні інвестиції» вклав понад 300 млн. грн. Значна частина коштів надійшла від австрійських партнерів. На підприємстві, оснащеному найновішим обладнанням, на площі п’ять тис. кв. м працює більш як 50 осіб. Щодоби завод виробляє 40 тонн меду, стільки ж надходить на виробництво від п’яти тисяч пасічників з десяти областей України. Завод також має свою пасіку з тисячі вуликів.

Сертифікована за міжнародними стандартами продукція з Чорнявки експортується у 33 країни.


— Україна — медова держава, — поділився враженнями від побаченого Степан Кубів. — Ми посідаємо перше місце в Європі з виробництва цього цінного продукту, третє — у світі. Екологічно чистий мед затребуваний у країнах Південної Америки, в Африці, Азії. Тобто ринок збуту для українських виробників необмежений, і цим потрібно скористатися.


Присутні на заході пасічники Черкащини, зокрема директор підприємства «Нектар» Надія Горідько, зауважили посадовцю, що розвиток галузі буде ефективнішим, коли у МінАПК працюватиме посадовець, який відповідатиме за бджолярство. Степан Кубів пообіцяв вивчити це питання і вирішити.

Фото автора.