Одеса:

Одеська область стала третім регіоном в Україні, де Державна служба з безпеки на транспорті запровадила пілотний проект з контролю навантажень на дорогах.


Представляючи проект, голова «Укртрансбезпеки» Михайло Ноняк зазначив, що дороги в Україні розраховані на проїзд вантажних автомобілів вагою до 24 тонн. Вантажоперевізники ж, ганяючись за вигодою, ігнорують вагові обмеження, тим самим руйнуючи дорожнє покриття. Так, щорічно вітчизняним дорогам завдається збиток від перевантажень на суму до 5 млрд. грн. Шляховики не встигають латати діри, грошей на ремонт катастрофічно не вистачає. Дороги Одеської області, як і Миколаївської та Херсонської, одні з найпроблемніших у цьому плані, оскільки тут усі вони ведуть у порти.


В Україні для забезпечення повноцінного та якісного контролю руху на дорогах передбачається закупити 78 пересувних вагових комплексів для вантажівок. Уже наприкінці вересня буде отримано першу партію для відправлення по регіонах. Зокрема, в Одеську область передадуть п’ять мобільних вагових комплексів. Загалом до кінця року область повинна отримати 14 вагових комплексів, частину з них планують закупити за кошти обласного бюджету, на що вже виділено понад 7 млн. гривень.