ЗАПОРІЖЖЯ:

До кінця року на майданчику Запорізької АЕС заплановано завершення будівництва і введення в експлуатацію унікального комплексу — випробувального стенда для перевірки і налаштування імпульсних клапанів імпульсно-запобіжних пристроїв компенсатора тиску реакторної установки ВВЕР-1000.

 

На ЗАЕС постійно запроваджують новітні технології.

Фото автора.


Реалізація цього проекту дасть змогу виключити додаткове навантаження на обладнання першого контуру і дасть можливість продовжити ресурс його експлуатації. Впроваджує проект служба головного фахівця з енергетичних реакторів із залученням основних підрозділів ЗАЕС.


За словами провідного інженера лабораторії випробувань тепломеханічного обладнання СГФЕР Дмитра Здорова, випробувальний стенд має в своєму складі автономне теплогенеруюче обладнання, здатне перетворити воду на перегріту пару з високими параметрами тиску і температури, а також обладнання, що забезпечує безперебійне постачання стисненого повітря. Це дасть змогу реалізувати комплекс завдань з технічної діагностики, перевірки налаштування, випробування реальним підвищенням тиску до фактичного спрацювання і контролю герметичності імпульсних клапанів ІЗП КТ після виконання капітального ремонту.