Понад 100 військовослужбовців, які перебувають на передовій, отримали нагороди від міністра оборони Степана Полторака. Разом з очільником військового відомства відзнаки захисникам України вручала і народний депутат Тетяна Ричкова (Блок Петра Порошенка) (на знімку).

 

 

— Ми привітали із професійним святом українських розвідників і танкістів. Майже сотня військовослужбовців цього дня отримали грошові премії та відомчі відзнаки Міноборони. 95 відсотків із них не отримували жодної нагороди за весь час бойових дій. Кожен український воїн, який став на захист держави, гідний нагороди. Дякую нашим захисникам за нелегку службу, — підкреслила вона.


Днями 500 першокурсників Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба склали військову присягу на вірність українському народові. Серед них — 39 дівчат, більшість з яких вступили на льотний факультет. Понад 120 курсантів першого року навчання є учасниками АТО.


Виступаючи на урочистостях з нагоди Дня танкіста, міністр оборони генерал армії України Степан Полторак підкреслив значимість рішення уряду та Президента України щодо створення Інституту танкових військ на базі факультету військової підготовки НТУ «ХПІ».


— Це рішення зріло давно і воно має велике значення для укріплення обороноздатності нашої країни. Відзначу, що сьогодні Харків має потенціал, завдяки якому забезпечує якісну підготовку особового складу танкових військ. Так, цього року до лав Військового інституту танкових військ вступили 139 військовослужбовців, з яких 90 курсантів брали участь у бойових діях, — сказав міністр оборони України. — Сьогодні прийнято рішення щодо замовлення та поставки до війська танків «Оплот». Відповідний договір буде підписано найближчими днями. Підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, цього року, після завершення всіх необхідних процедур, отримають замовлення на поставку техніки, кількість якої більша, ніж за всі попередні 26 років.

Харків.


Фото зі сторінки депутата у Фейсбуці.