У супермаркеті «Le Sіlpo», який нещодавно відкрився в курортному центрі Одеси — Аркадії, головною сенсацією стала ціна встановленої в спеціальній вітрині пляшки віскі «Balvenіe» (на знімку). Таких цінників у продовольчому супермаркеті в Одесі, та й, мабуть, в Україні, ще не було. Ціну пляшки (не падайте!) було зазначено в 1 000 000 гривень. Один мільйон гривень треба було заплатити за 700 грамів заморського алкогольного напою.

 


«Balvenіe» — віскі, яке належить до односолодових шотландських сортів. Воно вирізняється характерним духмяним ароматом і насиченим медовим смаком, який ефектно доповнюється деревними й ванільними нотами. За даними експертів, найдорожчий сорт цього напою коливається в районі 10 000 гривень.


Можливо, в цінник закралася помилка? З цим запитанням вирушив до магазину. Віскі у вітрині вже не було. А черговий адміністратор на запитання про те, хто купив пляшку за фантастичну ціну, відповіла непевно: «Цього екземпляра в нашому магазині вже немає».


Зовсім поруч із супермаркетом, про який розповідається, можна зустріти людей, які копирсаються в сміттєвих баках у пошуках їжі.


Контрасти нашого нинішнього окаянного життя? Ні, знущання над людьми.