У Харкові відремонтували 450 покрівель і десятки кілометрів мереж, повідомив директор департаменту комунального господарства Олексій Богач.
За його словами, до опалювального сезону підготовлено всі житлові будинки комунальної форми власності — 7862. У повному обсязі готові школи, дитячі садки, лікарні, заклади культури й спортивного напрямку. Невелике відставання є у відомчого житлового фонду, але всі зауваження мають бути враховані до 1 жовтня.
Олексій Богач зазначив, що в рамках підготовки до зими в місті на 413 покрівлях провели поточний ремонт, ще 35 відремонтували капітально.
— Фахівці КП «Харківські теплові мережі» підготували до роботи в новому опалювальному сезоні всі вісім районних, 240 квартальних і локальних котелень, а також 1600 км мереж у двотрубному обчисленні. Було проведено гідравлічні випробування, після яких замінили 8,2 км технічно зношених труб.
Директор департаменту також повідомив, що фахівці КП «Харківводоканал» повністю підготували до нового опалювального сезону очисні споруди й комплекси біологічного очищення. Планово-запобіжні ремонти провели на всіх насосних станціях міста. Виконано всі планові ремонти на шляхах, контактних мережах електротранспорту й тягових підстанціях. Відремонтовано системи опалення на станціях метрополітену.