За останню добу (станом на ранок 04.10) незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я на Донбасі. За даними прес-центру штабу АТО, основна активність терористів була сконцентрована на маріупольському напрямку. Бойовики, зокрема, упродовж години обстрілювали позиції поблизу Широкиного з переносної реактивної пускової установки «Град» («Партизан»). Також з нього терористи били по опорному пункту поблизу Талаківки. Двічі обстріляли житловий сектор селища Водяне.
Наприкінці доби на донецькому напрямку російські найманці гатили по укріпленнях на підступах до Авдіївки і Невельського, біля шахти «Бутовка», Зайцевого, Майорська. На луганському обстріляли наших військових на околицях Трьохізбенки.
«Це перший обстріл із «Градів» від початку «шкільного перемир’я». В результаті поранення дістав один військовослужбовець. Його життю нічого не загрожує. Нині його стан оцінюється як задовільний. Вогневе протистояння тривало й на околицях окупованого Донецька й Горлівки. Запалювальними кулями бойовики поцілили по житлових кварталах і вщент спалили приватний будинок у Зайцевому», — зазначили в штабі АТО.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ніч була спекотна. Орки понад дві години били з гранатометів, великокаліберних кулеметів. Потім почали гатити з переносної реактивної пускової установки «Град». Ми нарахували понад 40 пусків. Почалася пожежа. На щастя, наші позиції були далеко від полум’я. Отримали наказ і дали гідну відсіч ворогу. Зранку нам повідомили, що дісталося побратимам поблизу Талаківки. Є поранені. Нині тихо, є час, щоб перепочити».