Угоду про співпрацю між двома комунальними підприємствами, що працюють з побутовими відходами, — вінницьким «ЕкоВін» та італійським АТ «Контаріна» — укладено у Вінниці під час відвідання італійцями міста над Південним Бугом.
Вивчення досвіду з переробки на прикладі італійського підприємства «Контаріна» ініціювала Вінницька облрада. «Реалізацію угоди починаємо зі співпраці двох підприємств тому, що вони схожі за формою управління і за організацією роботи, — зазначив голова облради Анатолій Олійник. — Італійський досвід нам підходить ще й тому, що він прийнятний не тільки для великих і малих міст, а й сільських населених пунктів. У цьому переконалися під час поїздки до італійської провінції».
Італійці заробляють на побутових відходах. Роблять це завдяки тому, що 95 відсотків із них переробляють на інші види сировини, яку реалізують споживачам. Про це розповів керівник делегації, президент АТ «Контаріна» Франко Заната. «Свого часу ми зрозуміли, що захоронення непотребу — не вихід із ситуації, треба змінювати підходи. Почали працювати над сортуванням».
— Для нас важливим є те, що в угоді передбачено не тільки планування та реалізацію спільних проектів з італійцями, — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. 
Нагадаємо, з 1 січня 2018 у нашій державі заборонено захоронення неперероблених відходів.