За останні три роки в українські проекти «чистої» енергетики інвестовано приблизно 700 мільйонів євро. Майже 300 мільйонів євро спрямовано на виробництво «зеленої» електроенергії, ще майже 400 мільйонів євро — на генерацію тепла з відновлюваних джерел енергії. Це свідчить про по-справжньому дієве вдосконалене законодавство, а також про те, що бізнес у цій ніші активізувався, і це, як запевняє глава Держенергоефективності України Сергій Савчук, лише початок.
«Після вдосконалення «зеленого» тарифу в 2015 році запрацював ще один напрям — встановлення сонячних панелей потужністю до 30 кВт. Якщо на кінець II кварталу 2015 року  родин, що встановили їх, було лише 94, то сьогодні вже понад 1600. За оцінками фахівців, ці домогосподарства інвестували в сонячні панелі 22 мільйони євро», — розповідає керівник відомства і зауважує, що відкривається величезний ринок використання сонячних електроустановок домогосподарствами. Це, у свою чергу, потребуватиме вигідних програм фінансування.
Сергій Савчук також відзначив ті законодавчі ініціативи, що стимулюватимуть інвесторів вкладати кошти у проекти з відновлюваної енергетики. Це і можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу «чистої» електроенергії, і стимулюючий тариф на тепло «не з газу», і нова ініціатива з полегшення доступу до мереж виробникам «зеленої» електроенергії.

Участь банків у фінансуванні таких проектів вкрай важлива, адже безпосередньо впливає і на економіку країни. Промовистий приклад — 4,5 мільярда гривень узятих населенням «теплих кредитів». Це кошти, що зайшли в ринок виробництва та використання енергоефективних матеріалів та обладнання і стали заохоченням для банків продовжувати працювати в напрямі еко-банкінгу та розширювати свою діяльність, ураховуючи нові тенденції ринку.

За інформацією, 
наданою управлінням комунікації та зв’язків з громадськістю
Держенергоефективності України.