Протягом останнього тижня відзначається незначне зниження інтенсивності вогневих ударів по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території, зазначають аналітики групи «Інформаційний спротив». 


Водночас, за їхніми оцінками, противник збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння (включно з РСЗВ) — переважно в темний період доби. Вогневі удари по позиціях українських військ здійснювалися у всіх зонах відповідальності оперативно-тактичних угруповань ЗС України «Луганськ», «Донецьк» і «Маріуполь».


Максимальну активність проросійських формувань зафіксовано в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Піски, Авдіївка, шахта «Бутовка», Лебединське, Павлопіль, Талаківка, Водяне і Широкине. Противник продовжує активно проводити розвідку бойових порядків сил АТО із застосуванням БПЛА, зокрема два з них було запущено із прикордонних районів Воронезької області РФ, вони здійснили заходження в оперативно-тактичну глибину оборони сил АТО.


Як повідомляє група «ІС», під керівництвом командування 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ, у «1-му АК ДНР» і «2-му АК ЛНР» (оперативно підпорядковані 8-й загальновійськовій армії ЗС РФ) завершено проведення багаторівневих командно-штабних навчань на місцевості, під час яких відпрацьовувалося ведення наступальних дій з форсуванням водних перешкод, а також проводилася перевірка системи оповіщення населення з використанням сирен і через засоби теле- і радіомовлення. За результатами цих навчань командувачем 8-ї армії ЗС РФ генерал-лейтенантом С. Кузовлевим ухвалено рішення провести в 
«1-му АК ДНР» і «2-му АК ЛНР» практичні показові бригадні тактичні навчання із залученням артилерійських підрозділів і форсуванням водних перешкод, що може свідчити винятково про наступальний характер бойової підготовки частин і підрозділів «армійських корпусів ЛДНР». При цьому контроль над підготовкою і проведенням цих заходів покладено безпосередньо на управління бойової підготовки 8-ї армії ЗС РФ.


Крім того, за даними групи «ІС», командуванням 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ на розгляд генштабу ЗС РФ спрямовано пропозиції відмовитися від застосування на ротаційній основі частин і підрозділів ЗС РФ зі складу різних оперативних об’єднань, які брали участь у бойових діях на території України проти ЗСУ. Пропонується сформувати зі складу частин і підрозділів 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ штатні батальйонні тактичні групи (БТГр), які на постійній основі дислокуватимуться й вестимуть бойові дії на окупованих територіях Луганської та Донецької областей України.


У підрозділах «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» продовжують активно працювати оперативні групи ФСБ РФ з метою вербування військовослужбовців для їх участі у бойових діях на території Близького Сходу. При цьому характерною ознакою є те, що співробітники ФСБ РФ при відборі кандидатів надають перевагу військовослужбовцям, які мають на руках паспорт громадянина України.