За останню добу (станом на ранок 09.10) бойовики 26 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку ворог обстріляв з різних видів гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції сил АТО біля Авдіївки, Пісків, Майорська, Луганського, шахти «Бутовка».
На луганському напрямку окупанти гатили з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, різних видів гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Кримського, Трьохізбенки, Новоолександрівки та Попасної. На маріупольському стріляли з автоматичного гранатомета поблизу Мар’їнки.
«Російсько-окупаційні угруповання били із 120 мм міномета та випустили щонайменше 
11 мін калібру 82 мм по наших позиціях у районі Широкиного, що на маріупольському напрямку. Крім того, неподалік Красногорівки окупанти застосовували автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю», — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Анатолій Стельмах.
А. Стельмах також спростував поширену раніше інформацію, що українські військові взяли під контроль злітно-посадкову смугу донецького аеропорту. «Ми не володіємо такою інформацією. Ми не ведемо наступальні дії, ми утримуємо лінію розмежування, визначену мирними угодами. Жодного просування вперед у нас немає», — зазначив він.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Пісків): «Ситуація знову загострилася у нашому секторі. Ворог використовує міномети, гранатомети, БМП, активізувалися снайпери. Б’ють досить влучно. Днями побудували нове укріплення, тепер від нього майже нічого не залишилося. Орки зруйнували його вщент. Поранення дістав наш побратим, його евакуювали до медичного закладу. Декілька разів відкривали вогонь у відповідь. Їх вогневі точки придушити непросто, адже за час перемир’я вони добре їх укріпили».