За рейтингом прозорості діяльності органів влади, складеним центром «Ейдос» і Центром демократії та верховенства права в рамках Платформи «Омбудсмен плюс» у травні—вересні нинішнього року, Вінниччині відвели дві лідируючі позиції. Облрада отримала друге місце, облдержадміністрація – третє.
Значну кількість балів отримала Вінницька міськрада, в неї сьома позиція. Як зазначено на ресурсі «Детектор Медіа», експерти досліджували 24 обласні державні адміністрації, 22 обласні ради, 24 ради обласних центрів і 26 міських рад обласного чи районного значення. Оцінка проводилася за такими показниками: забезпечення доступу до публічної інформації, надання публічної інформації у відповідь на запити, оприлюднення публічної інформації на офіційних сайтах (оцінка наповнення сайтів), забезпечення умов і безпосереднього доступу до публічної інформації у приміщенні розпорядників.
За образним висловом одного з працівників Вінницької облради, «у нас чисті вікна і відчинені двері». Приємно, що цей факт відзначили організатори рейтингу і належно оцінили роботу». 

Вінницька область.