За останню добу (станом на ранок 11.10) бойовики 15 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, окупанти 4 рази з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по опорних пунктах біля Новоолександрівки. Сили АТО жорстко відповідали противнику з піхотного озброєння. У результаті цього протистояння дістав поранення один наш боєць.
На донецькому напрямку кількість вогневих провокацій дещо зменшилася. Однак і тут російські найманці не дотримувалися режиму тиші. В результаті обстрілу з озброєння БМП і великокаліберного кулемета неподалік Зайцевого дістав поранення ще один боєць ЗСУ. На маріупольському напрямку під час обстрілу укріплень було поранено двох захисників Широкиного.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація стабілізувалася. Зараз спокійно. Обстрілів з початку доби не було. Ближче до вечора розпочнеться. Здебільшого це провокації: працює великокаліберний кулемет, а в перервах стріляють снайпери. Останнім часом це справжнє лихо у нашому секторі. Адже заїхала нова група професіоналів з РФ. Однак і у нас є чим відповісти».
Про збільшення кількості обстрілів на сході країни повідомляють в ОБСЄ. Про це йдеться у звіті моніторингової місії. Також спостерігачі зазначають: бойовики перешкоджають їхній роботі. Мовляв, працівників місії днями зупинили на околицях окупованої Горлівки на блокпосту «ДНР». Їм не дозволяли проїхати і понад годину оглядали автомобілі.
За даними групи «Інформаційний спротив», з території Російської Федерації на тимчасово окуповані території Донецької області, в Новоазовський район, перекинуто важку техніку. «У районі Куликового Новоазовського району Донецької області в посадках навколо населеного пункту фіксується важка бронетехніка окупантів. Раніше сюди з РФ прибуло понад десять одиниць танків, доправлення яких здійснювалося за допомогою автомобільних платформ», — йдеться в повідомленні групи.