Цікавий хід у дискусії про продаж землі зробив генеральний директор ТОВ «Земля і воля», Герой України Леонід Яковишин. За його підписом у Бобровицькому районі поширили оголошення для всіх власників земельних паїв, які уклали договори оренди з цим господарством.
У ньому йдеться, що вже з цього року розмір орендної плати за пай збільшується вдвічі й встановлюється в розмірі 18 відсотків від нормативної вартості земельного паю. Звісно, інші селяни, які захочуть свій пай віддати в оренду «Землі і волі», також матимуть такі умови.
Так відомий агромагнат і переманює до себе власників паїв, і створює серйозне напруження іншим сільськогосподарським виробникам — адже фермер з 300 гектарами дати такі умови не зможе.
Сам же Леонід Яковишин в оголошенні пише: «Шановні власники паїв! Запам’ятайте, що за таких умов оренди ви протягом шести років одержите повну нормативну вартість вашого земельного паю й без продажу, а орендна плата й далі вам виплачуватиметься. І не менш важливе — збережете свою землю для нащадків. Недаремно ж наші мудрі пращури застерегли: «Не випускай землі з рук, бо діти проклянуть».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.