Голова Чернігівської районної державної адміністрації Віктор Корж був змушений скликати на розмову керівників філій «Укрпошти» та Ощадбанку. Адже в районі протягом року закрито відділення держбанку в Олишівці, Седневі, Гончарівському та Іванівці. А три з них є селищами зі значною кількістю населення та розвиненою інфраструктурою.
А щодо пошти, наголосив керівник районної виконавчої влади, місцеві мешканці мають численні нарікання. Зокрема, поштарі нав’язують старим людям товари незадовільної якості. Серед них — продукти, для зберігання яких у відділеннях нема належних умов.
Начальник облуправління АТ «Ощадбанк» Сергій Черевик та заступник директора філії з розвитку мережі ПАТ «Укрпошта» Олександр Бородавко спершу намагалися довести, що все це — чистий бізнес, який не може працювати у збиток. Голова РДА Віктор Корж, проте, наголосив: «Соціальна складова покладена саме на державний Ощадбанк, тому потрібно враховувати потреби і побажання пенсіонерів та військових, і оперувати тільки збитковістю чи прибутковістю не можна».
Зрештою під час розмови, до якої долучилися голови згаданих населених пунктів, проблемні питання щодо роботи відділень банку вдалося вирішити, а щодо пошти — ні. Адже Олександр Бородавко наголосив, що 1 березня 2017 року державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» закінчило процес корпоратизації та стало акціонерним товариством, тож державного фінансування не отримуватиме. Тому основний напрям роботи «Укрпошти» на селі — торгівля. Про передплату періодичних видань наразі не йдеться...