У Львові триває Міжнародний фестиваль гостинності та ресторанного бізнесу. Він об'єднав виробників, постачальників і споживачів товарів та послуг -- від регіональних продуктів харчування до сучасного обладнання для готелів та ресторанів. Крім того, в рамках фестивалю-виставки відбуваються чемпіонати, в яких беруть участь бармени, офіціанти та кухарі України. Відбудеться й національний кулінарний конкурс "Дні української кухні", в якому свою майстерність демонструватимуть понад 120 кухарів. Вони змагатимуться в кількох номінаціях, але основою є робота з локальним українським продуктом і української кухнею на сучасний манер. Змагання оцінюватимуть визнані шеф-кухарі із семи (!) країн. Родзинкою фестивалю стало встановлення національного рекорду України з приготування трьох тонн кулеші в одному казані.

 

Вл. інф.

Фото Євгена КРАВСА.

 

Голос України