Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко у Львові на зустрічі з учасниками антитерористичної операції обговорила проблеми колишніх воїнів, що потребують законодавчого вирішення.


— Для нас надзвичайно важливо, щоб ті активні люди, які йшли на фронт, так само активно шукали і знаходили себе в мирному житті. Займалися бізнесом, реалізовували свої можливості, гуртувалися у громадські об’єднання, — наголосила Ірина Луценко і запросила учасників АТО взяти участь у форумі щодо самореалізації вчорашніх воїнів, що організовують ОБСЄ та один із канадських фондів.


У діалозі взяли участь голова ОДА Олег Синютка та керівники структурних підрозділів виконавчої влади, які поділилися напрацюваннями у сфері соцзахисту та працевлаштування демобілізованих воїнів.


Як повідомила прес-служба ОДА, на зустрічі порушували проблеми медичного забезпечення, реабілітації поранених за стандартами НАТО тощо. Учасники розмови звернулися до народного депутата України Ірини Луценко з проханням посприяти розробленню механізму пільгового кредитування будівництва індивідуального житла для учасників АТО.

Львів.