Понад тисяча жителів Черкас, учасники АТО, представники молодіжних патріотичних організацій попрощалися з 39-річним заступником командира батальйону спецпризначення «Донбас» майором Сергієм Сиротенком, який загинув 1 листопада цього року під Мар’їнкою (на знімку). В обласному центрі було оголошено жалобу.

Випускник академії прикордонних військ України, Сергій Сиротенко пройшов найвиснажливіші етапи російсько-української війни. За три роки на фронті про мужнього, безстрашного майора з позивним «Третій» навіть почали ходити легенди. Під щільним ворожим обстрілом офіцеру вдалося захопити і вивести з-під носа противника їхню бойову машину піхоти з повним боєкомплектом. За цей подвиг Сиротенка нагородили іменною табельною зброєю.
І цього разу бійці під командуванням Сиротенка спокійно йшли під Мар’їнку на бойове завдання. Несподівано Сергій натрапив на міну. Він загинув на місці, прикривши собою своїх бійців.
Поховали офіцера Збройних Сил України на Алеї Слави. Сергій Сиротенко приєднався до сотні загиблих на східному фронті земляків, до Небесної Варти України. Без героя залишилися мати, дружина і троє діток. Його родина не має свого житла і потребує допомоги від влади.

Лідія ЛІСОВА.
Фото надане автором.